כך תגנו על ילדכם מחשיפה לתכנים לא הולמים ברשת

מערך הסייבר הלאומי מפרסם שורה של המלצות וטיפים להגנה על הילדים במיוחד בעת הזו בה מועברים ברשתות החברתיות | המלצות מערך הסייבר הלאומי להישאר בטוחים ברשת בעת מלחמה

מערך הסייבר הלאומי מפרסם שורה של המלצות וטיפים להגנה על הילדים במיוחד בעת הזו בה מועברים ברשתות החברתיות

נטרלו תכנים רגישים ברשתות החברתיות – באינסטגרם הגדירו “ניהול תכנים מוצעים”, בטיק טוק הגדירו “מצב מוגבל”, ביו-טיוב הגדירו “סינון תוכן”.
נטרלו תכנים לפי מילים מסוימות – הגדירו לאפליקציה שאינכם מעוניינים לצפות בתכנים המשתמשים במילים מסוימות. הגדירו מילים שחזרו על עצמן בסרטונים רגישים.
הפעילו בקרת הורים- הורידו אפליקציה של בקרת הורים (Parental Control) המאפשרת להגביל את זמן השימוש באפליקציות השונות, לחסום גישה לאתרים מסויימים ולהורדת אפליקציות ועוד.
תוכנות סינון- הורידו תוכנות סינון באינטרנט למחשבים ולטלפונים החכמים. התוכנות מסננות תכנים פוגעניים לקטינים ומונעות מסירת מידע אישי. ניתן לפנות לספקיות התקשורת לפרטים נוספים.
קישורים חשודים- אל תלחצו על קישורים חשודים, בעיקר כאלו שמועברים בהודעות וברשתות החברתיות. היכנסו לאתרים רק דרך חיפוש בלתי תלוי.

המלצות מערך הסייבר הלאומי להישאר בטוחים ברשת בעת מלחמה

אין ללחוץ על קישורים חשודים – בעיקר שמועברים בהודעות וברשתות.
גלו אחריות – הסתמכו על מקורות מידע מהימנים. הימנעו מהפצת שמועות ומידע לא מאומת, ומהעברת קבצים וקישורים חשודים שמקורם לא ברור.
קיבלתם בקשת סחיטה או בקשה למסור מידע אישי, סיסמה או קוד בוואטסאפ? – התעלמו! חיסמו את השולח ודווחו עליו לוואטסאפ בכפתור “דווח” שבהגדרות איש הקשר.
הגנו על מצלמת האבטחה שלכם – בידקו שמצלמת האבטחה בביתכם מוגנת על ידי סיסמה ייחודית שיצרתם ולא סיסמת ברירת המחדל.
גלו חשדנות מוגברת – בעיקר להודעות שמטרתן יצירת פאניקה ובהלה, ובידקו את אמינותן.
הגנו על הרשתות החברתיות והוואטסאפ שלכם – בחרו סיסמה קשה לניחוש והטמיעו אימות דו שלבי: קוד נוסף לסיסמה ברשתות ובוואטסאפ – קוד אישי נוסף לקוד במסרון.
הורידו מחנויות האפליקציות הרשמית רק את האפליקציה הרשמית של פיקוד העורף (זו שכתוב עליה פיקוד העורף).
אל תשתפו כל מידע שעשוי לשמש את האויב – במיוחד בקבוצות גדולות שאינכם מכירים את כל המשתתפים, היו ערים לשיתוף מידע רגיש או אישי או מידע שעשוי לשמש את האויב. אם זיהיתם שאחד המשתתפים בקבוצה מפיץ הודעות שטנה, הוציאו וחיסמו אותו מהקבוצה.
בכל חשד למתקפת סייבר ולבירור שמועות הקשורות לסייבר, חייגו למערך הסייבר הלאומי בחיוג מקוצר 119

צילום: שאטרסטוק

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן