התכנית האסטרטגית לפיתוח הנגב המערבי יוצאת לדרך

"התוכנית האסטרטגית החדשה מביאה איתה רוח של חידוש בניה וצמיחה ונועדה לקדם את אזור תקומה במגוון מישורים"

ועדת עורכים מיוחדת דנה לראשונה בתוכנית האסטרטגית לפיתוח הנגב המערבי

בעקבות הטבח הרצחני באוקטובר אשתקד, הוחלט על ידי רשות מקרקעי ישראל בשיתוף מינהל התכנון ומנהלת תקומה לקדם בראייה ארוכת טווח תכנית אסטרטגית למרחב הנגב המערבי וחבל התקומה. התוכנית מקודמת בסינכרון עם תוכנית החומש של מנהלת תקומה.

התוכנית תעסוק במנעד רחב של נושאים פיזיים ומרחביים המרכיבים יחד את מכלול החיים ותרכז בתוכה את כלל היוזמות והתוכניות הפיסיות המקודמות במרחב.

היא מתמקדת בתכנון אזורי ארוך טווח בין היתר בהיבטים של תשתיות, תעסוקה, אנרגיה, חקלאות וכיו"ב.

גבולות התכנית כוללים את כלל יישובי הנגב המערבי: הרשויות המקומיות שדרות, נתיבות ואופקים וחלקים מתוך שש המועצות האזוריות: מרחבים, אשכול, שער הנגב, שדות נגב, חוף אשקלון ובני שמעון.

חלק מרכזי ניתן בתכנית לנושא שיתוף הציבור, צוותי התכנון נפגשים בימים אלה עם נציגי הרשויות המקומיות, ארגונים אזרחיים, התאגידים וכו', כדי ללמוד את כלל התוכניות והיוזמות למרחב ולהרכיב מהן תכנית אסטרטגית אחודה. עבור הממשק עם הציבור הרחב יושק בקרוב אתר אינטרנט ייעודי, בו יוכל כל תושב להתייחס לתכנית ולהציע יוזמות נוספות.

מעבר לזה, יתקיימו מפגשי שיתוף ציבור רבים עם תושבים, כולל עם אלו שעדיין מפונים מבתיהם.

ועדת העורכים בראשותו של מנכ"ל מינהל התכנון דנה בתכנית לפיתוח הנגב המערבי, איסוף וניתוח המצב הקיים. בשלבים הבאים ינותחו צרכי המרחב, יבחנו חלופות לפיתוח ותגובש תכנית עבודה שתגדיר פרויקטים למימוש ותעדוף.

לדיון, שהתקיים במינהל התכנון הגיעו למעלה ממאה נציגים של הרשויות המקומיות במרחב, משרדי ממשלה ובעלי עניין נוספים.

ניהול הפרויקט מבוצע ע"י "אביב ניהול וייעוץ" ותכנון הפרויקט ע"י "בר לוי אדריכלים ומתכנני ערים".

שר השיכון והבינוי, יצחק גולדקנופף:

"מתחילת המלחמה משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל פועלים סביב השעון בתכנון וקידום פתרונות לאזור הדרום ולסייע לפתח את חבל התקומה. אנחנו מאמינים שלאחר המלחמה, אזור הדרום יהיה  אחד המקומות הבטוחים  בישראל ובכוונתנו להשקיע בו משאבים רבים, בפיתוחו ושגשוגו. אני מברך על היוזמה ועל התכנית האסטרטגית שתצעיד את הדרום והנגב קדימה.״

יעקב קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל:

"התוכנית האסטרטגית החדשה מביאה איתה רוח של חידוש בניה וצמיחה ונועדה לקדם את אזור תקומה במגוון מישורים, הן בהיבטי שיקום, פיתוח ובנייה למגורים לפי הצרכיים המיידיים והעתידיים עם תוספת של עשרות אלפי יח"ד נוספות; פיתוח פתרונות לתעסוקה, מסחר ועסקים מקומיים אשר מעבר לעידוד העסקיים המקומים הקיימים יעודדו צמיחה ואבן שואבת לצעירים ומשפחות נוספים שיבואו להתגורר באזור הייחודי והיפה הזה; ותחומים נוספים כמו תשתיות ברמה הכי גבוהה, תחבורה, תחנות רכבת, אקדמיה וחקלאות, ואנרגיות מתחדשות, כל אלה יעניקו רוח גבית חשובה וייסעו לשקם ולהצמיח את כל האזור שנים קדימה".

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח:

"מדובר בתוכנית חשובה להעצמת יישוב מערב הנגב בערים ובמרחב הכפרי, בוודאי בעת הזאת, זאת תוך פיתוח מנועי צמיחה.

התוכנית מביאה תפיסה תכנונית חדשנית הכוללת בין השאר הקמת שכונות דלות רכב, פיתוח מערך תשתיות תומך, אגרו חקלאות, חקלאות חקלאית ועוד. כל זאת, תוך שמירת השטחים הפתוחים הערכיים ושטחי החקלאות שמהווים חלק מהייחוד של מרחב זה. ההליך יתקדם בראש ובראשונה יחד עם ראשי המועצות והתושבים, על מנת להביא לתוצר בר יישום שיאפשר את העצמת המרחב לטווח המיידי והארוך".

ראש מנהלת תקומה, משה אדרי:

"אני מברך על הישיבה הראשונה של ועדת העורכים היום לתכנון אסטרטגי של הנגב המערבי וחבל התקומה.

התוכנית היא מרחבית ומהווה המשך ישיר לתוכנית האסטרטגית שנבנית בימים אלה במנהלת תקומה ביחד עם הרשויות והישובים ומשרדי הממשלה והגורמים המקצועיים ותפורסם בקרוב בציבור."

◼️ לקבוצת חדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות מועצות אזוריות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: ארכיון חדשות 08

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן