היום הבין-לאומי ללא שקיות פלסטיק חד פעמיות: הפחתה של 73% בשימוש

המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור להימנע משימוש בשקיות ניילון חד-פעמיות! שמרו על הבריאות, על בעלי החיים ועל הסביבה והשתמשו רק בסלים רב-פעמיים.

לרגל היום הבין-לאומי ללא שקיות פלסטיק חד פעמיות: המשרד להגנת הסביבה מעדכן כי בשנת 2023 נשמרת מגמת ההפחתה של 73% הפחתה בשימוש בשקיות נשיאה חד פעמיות, מגמה שהתחילה בעקבות חוק השקיות אשר חוקק בשנת 2016

 

 

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: “חוק השקיות הביא להעלאת מודעות של הצרכנים לגבי הרגלי השימוש שלהם במוצרים חד פעמיים אשר יש להם השפעה שלילית על הסביבה. קיימת חשיבות רבה לניקיון המרחב הציבורי, השטחים הפתוחים, החופים והים. החקיקה והעלאת המודעות לציבור מסייעים להפוך את הסביבה לנקייה יותר. בנושא השימושים החד פעמיים, הדרך הטובה ביותר היא למנוע במקור את היווצרות הפסולת על ידי מעבר לשימוש בסלים רב-פעמיים ובכלים רב-פעמיים”

 

אלעד עמיחי, סמנכ”ל בכיר לשלטון מקומי וחינוך קהילה במשרד להגנת הסביבה והממונה על חוק השקיות: “הנתונים מצביעים על כך שמגמת ההפחתה בשימוש בשקיות חד פעמיות נשמרת. הציבור חושב פעמיים לפני שימוש חד-פעמי בשקית. שקיות אלו יוצרות כמות פסולת גדולה, מזהמות את הסביבה ופוגעות בניקיון המרחב הציבורי. אנו עורכים ביקורות ונוקטים באמצעי אכיפה מול קמעונאים אשר מפרים את חוק, כל זאת כדי לקדם סביבה נקייה יותר”

 

אתמול, רביעי ה-3 ביולי, צוין היום הבין-לאומי ללא שקיות פלסטיק חד-פעמיות, שנועד להעלות את המודעות לזיהום הנוצר בעקבות השימוש החד פעמי בשקיות פלסטיק, ולעודד עסקים ואנשים פרטיים לאמץ הרגלים מקיימים יותר.

שימוש בשקיות הפלסטיק החד-פעמיות מתבצע לרוב למספר דקות בלבד, אך לוקח להן מאות שנים להתכלות, ובינתיים הן מזהמות את השטחים הפתוחים ומקורות המים וגורמות לנזק ואף למוות לבעלי חיים בטבע ובים.

בשנת 2016 נחקק חוק השקיות בישראל אשר חל רק על הקמעונאים הגדולים, והביא לצמצום משמעותי בצריכת השקיות החד פעמיות.

מטרת החוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות היא להביא לצמצום השימוש בשקיות, להפחית את כמות הפסולת הנוצרת בעקבות השימוש בהן ולהפחית את ההשפעות הסביבתיות השליליות של פסולת זו, בין השאר באמצעות הגבלת החלוקה של שקיות נשיאה חד-פעמיות בידי עוסקים ללא תמורה ובאמצעות הטלת היטל בעד מכירתן.

על-פי דיווחים שהגישו הקמעונאים הגדולים למשרד להגנת הסביבה, בשנת 2023 נמכרו לצרכנים כ-479 מיליון שקיות נשיאה חד פעמיות מפלסטיק – הפחתה של 73% בצריכת השקיות לעומת שנת 2016, טרם כניסת החוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות, שבה רכשו הקמעונאים הגדולים לחלוקה כ-1.7 מיליארד שקיות.

עם כניסת החוק לתוקף, בשנת 2017 חלה הפחתה משמעותית בצריכת השקיות בישראל וההישג נשמר עד היום, ללא תנודות משמעותיות.

בשל מלחמת חרבות ברזל ניתנה אורכה לקמעונאים להגשת דיווחים לשנת 2023, ובהתחשב שלוח זמנים זה, בתקופה הקרובה יוגש לכנסת דוח מסכם על יישום חוק השקיות לשנה זו.

כל ההיטלים הכספיים שהצרכנים משלמים עבור שקיות הפלסטיק החד-פעמיות, משמשים עבור המטרות שנקבעו לפי החוק, בהן עידוד השימוש באמצעי נשיאה רב-פעמיים, חינוך והסברה וביצוע פעולות ניקיון בחופי הים.

המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור להימנע משימוש בשקיות ניילון חד-פעמיות!

שמרו על הבריאות, על בעלי החיים ועל הסביבה והשתמשו רק בסלים רב-פעמיים.

אם בכל זאת, ולמרות הנזקים שהיא מסיבה, בחרתם לעשות שימוש בשקית חד-פעמית, יש להביא אותה למיחזור באמצעות השלכתה לפח הכתום בגמר השימוש.

פסולת זו מתמיינת בתחנות מעבר ייעודיות, שבהן השקיות מופרדות מיתר פסולת האריזות ומועברות למיחזור. שקיות אלה יכולות לשמש, בין היתר, לייצור כבלים לתקשורת וליריעות פלסטיק לתעשיית הבנייה.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – איכות הסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: ראשית - freepik | המשרד להגנת הסביבה

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן