בתי הספר ברמלה למען הסביבה

מאות תלמידים מ-4 בתי ספר ברמלה השתתפו במיזם ‘חלליות’ – פרוייקט ייחודי ומרגש למען הסביבה

מאות תלמידים מ-4 בתי ספר ברמלה השתתפו במיזם ‘חלליות’ – פרוייקט ייחודי ומרגש למען הסביבה, ביוזמת עיריית רמלה ותאגיד מ.א.י, במסגרתו אספו תלמידי בתי הספר מעל לחצי טון של סוללות ופסולת אלקטרונית, וגיבשו קמפיינים יצירתיים וחדשניים של הסברה בקהילה, על חשיבות איסוף פסולת אלקטרונית ומיחזורה.

אצל מי מאיתנו לא מתחבאים בכל פינה אפשרית בבית עשרות סוללות ריקות, מטענים, כבלים ומפצלים ישנים, טלפונים סלולרים ואינספור מוצרי חשמל מושבתים וצעצועים אלקטרונים שבהם הילדים כבר מזמן לא משתמשים, אך כאשר אינם ממוחזרים, מסבים לסביבה נזקים אדירים. בדיוק לשם כך יזמה עיריית רמלה בשיתוף תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית את פעילות ‘חלליות’, שמטרתה הסברה ואיסוף פשוט ויעיל של פסולת אלקטרונית ביתית, בכדי למנוע את פגיעתה בסביבה. במסגרת הפעילות, בכל בית ספר הוחלט על שיכבה מובילה בפרויקט. התלמידים קיבלו קופסה בצורת חללית, הרכיבו אותה ומילאו אותה בכמה שיותר פסולת אלקטרונית שאספו מביתם – טלפונים סלולרים, מטענים,כבלים, סוללות, ראווטרים, טאבלטים ועוד, והפיקו קמפיין איסוף מבית הספר, המשפחה והקהילה. בפעילות השתתפו מאות תלמידים מ-4 בתי ספר ברמלה – בן צבי, מענית, קשת ובר אילן. במסגרת הפעילות אספו התלמידים מעל לחצי טון של סוללות ופסולת אלקטרונית, וגיבשו קמפיינים יצירתיים וחדשניים של הסברה בקהילה, על חשיבות איסוף פסולת אלקטרונית ומיחזורה. כל בתי הספר שהשתתפו במיזם ‘חלליות’ יזכו ביום הפנינג סביבתי שיכלול סיור במרכז המבקרים מהמתקדמים בעולם למיחזור פסולת אלקטרונית – מאי פקטורי, פעילות מוזיקלית סביבתית – אקו מיוזיק ועוד. בנוסף, במסגרת שיתוף הפעולה בין עיריית רמלה לתאגיד מ.א.י, הוצבו מרכזי מיחזור עירוניים לפסולת אלקטרונית וסוללות ברחבי העיר. מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא, ניתן למצוא באתר עיריית רמלה ובאתר תאגיד מ.א.י. בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק”ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק”ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

דותן קבק, מנכ”ל תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: “בעזרת מיזם ‘חלליות’ השכלנו להעביר לילדים שיעור חשוב ביותר על עקרונות הצריכה והקיימות. דרך הפעילות החינוכית המשותפת הם למדו על מיחזור ושימוש מושכל במוצרי חשמל, ושאלו את עצמם שאלות כמו – “למה אני צריך אייפון חדש, אם הישן עושה את אותה העבודה בדיוק? למה לקנות צעצוע חדש לפני שהישן התקלקל? הילדים של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי ותלמידי רמלה, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במחזור ולשמור על הסביבה. 

מחלקת איכות הסביבה בעיריית רמלה: “אנו מודים לתאגיד מ.א.י על שיתוף הפעולה בהסברה לתלמידי בתי הספר והתושבים על איסוף הפסולת האלקטרונית והעברתה למחזור. רמלה מובילה באיסוף למחזור, וכיום גם באיסוף הפסולת האלקטרונית”.

צילום: תאגיד מ.א.י

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן