"בני החייל חוזר כל יום הביתה, מרגיש שהוא מגיע כל יום ל"בית מלון", לא לוקח אחריות בשום דבר הקשור לבית וכל הזמן מתלונן שקשה לו והוא עייף"

בני משרת בתפקיד עורפי בצה"ל והוא חוזר כל יום הביתה. מערכת היחסים בינינו לא פשוטה מכיוון שהוא מרגיש שהוא מגיע כל יום ל"בית מלון". הוא לא לוקח אחריות בשום דבר הקשור לבית וכל הזמן מתלונן שקשה לו והוא עייף. איך להתמודד עם המצב ועד כמה לדרוש ממנו להשתלב בחיי המשפחה?

השירות הצבאי מציב אתגרים מיוחדים במערכת היחסים בין ההורים לבין ילדיהם. רבים מהחיילים חולקים את זמנם בין הבית לבין הצבא. ההורים מצפים שהילדים יהיו שותפים בחיי הבית, אולי כמו פעם, לפני הגיוס לצבא, והילדים מצפים מההורים שיבינו שהם לא יכולים למלא את המקום שמילאו בעבר, לפני הגיוס. חשוב שגם אתם וגם בנכם תהיו מודעים לכך שכל עוד ממשיכים לחיות באותו בית צריכים להגיע להחלטות משותפות שמבוססות על הבנות לגבי היקף העזרה וההשתלבות של בנכם החייל בחיי הבית כמבוגר. ערכו ביניכם מעין "משא ומתן" לגבי הזכויות והחובות תוך התחשבות בעובדה שקרוב לודאי, בנכם מתמודד עם קשיים כאלו ואחרים גם אם הוא חוזר כל יום הביתה. אין ספק, שהיחסים בין ההורים והילדים חייבים להשתנות עם הגיוס לצה"ל ובמיוחד עם שלב זה של הכניסה לבגרות. שמרו תמיד על יחסי אהבה, כבוד ואכפתיות וכמובן על יחסים בוגרים.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן