פרס זוסמן-ג’וינט הוענק לצוות מיזם “צעירים לתעסוקה”

הפרס הוענק לצוות על פועלו המהותי לשילוב צעירים מהחברה הערבית בשוק התעסוקה ובחברה הישראלית, במסגרת קטגוריה של קידום חוסן כלכלי של אוכלוסיות במצבי סיכון

פרס זוסמן הג’וינט המוענק ליחידים או צוותים על פועלם במיזמים חברתיים חדשניים ופורצי דרך, הוענק לצוות מיזם “צעירים לתעסוקה”, במסגרת קטגוריה של קידום חוסן כלכלי של אוכלוסיות במצבי סיכון. הפרס הוענק לצוות המיזם שפועל בשיתוף ארגון אג’יק, תמר ומונא שחברו יחד להקמת התוכנית הפועלת לסיוע במתן עזרה לצעירים בדואים וערביים להיכנס לשוק התעסוקה הישראלי.

הפרס ניתן על תרומתו המשמעותית של הצוות במיזם לחוסן הכלכלי והחברתי של צעירים ערבים ובדואים בגילאי 18-24, שאינם משולבים במסגרות חינוכיות או תעסוקתיות. במסגרת התוכנית, המשתתפים זוכים להכשרה מקצועית מקיפה, הכוללת פיתוח מיומנויות אישיות ותעסוקתיות, חיזוק תחושת המסוגלות האישית והשתלבות בתעשיות מתקדמות.

התוכנית נמדדת ומוערכת באופן מתמיד על פי מדדים שונים, בהם מספר המשתתפים, נוכחות קבועה, שיעור הנשירה, רכישת מיומנויות מקצועיות ואישיות, והשתלבות בתעסוקה. המדדים מצביעים על הצלחה משמעותית: שיעור הנשירה נמוך מ-15%, רוב המשתתפים רוכשים מיומנויות עברית תעסוקתית, ומעל 80% מהם עוברים השמה בתעסוקה איכותית בתחום ההכשרה שעברו.

מלחמת “חרבות ברזל” והמשברים הכלכליים האחרונים הציבו אתגרים חדשים בפני צעירים אלו, אך המיזם “צעירים לתעסוקה” הצליח להעניק מענה מותאם לצרכים המתחדשים, ולפתוח אופק חדש לצעירים רבים להשתלב מחדש בכלכלה הישראלית ממקום של חוזקה ומסוגלות.

ייחודיותו של המיזם היא בגישתו ההוליסטית והכוללת, המשלבת בין פיתוח אישי וחברתי הכולל ליווי אישי וקבוצתי של פסיכולוגים ואנשי מקצוע דוברי השפה הערבית לבין הכשרה מקצועית ותעסוקתית הכוללת תעודה מקצועית והשמה במקום עבודה. המיזם מהווה מודל חדשני למצוינות בתחום השירותים החברתיים בישראל, ומציג פתרונות ישימים לבעיות מוכרות באמצעים חדשים. הצלחת המיזם יכולה להוות בסיס ליישום ארצי רחב ולשינוי מציאות חייהם של צעירים רבים נוספים.

התוכנית פועלת בשיתוף פעולה עם גופים רבים, ביניהם ארגון אג’יק – מכון הנגב, ארגון תמר, ארגון מונא ומשרד העבודה. השותפים המקצועיים מספקים מענה כולל ומקיף לצעירים, משינוי תודעתי ופיתוח מיומנויות אישיות ועד להכשרה מקצועית והשמה בתעשייה. בנוסף, מעסיקים כמו ICL (כי”ל) ורשויות מוניציפליות מסייעים בשילוב המשתתפים בתעסוקה איכותית.

התוכנית פועלת ביישובים שונים בנגב ובמרכז. כיום משתתפים בתוכנית באופן סדיר מעל ל-210 צעירים כאשר כבר בסתיו הקרוב יצטרפו כ150 צעירים נוספים. המיזם פועל בשיתוף פעולה עם גופים רבים, ביניהם ארגונים חברתיים, מעסיקים, רשויות מוניציפליות, וזרוע העבודה במשרד הכלכלה.

סלימאן אלעמור, מנכ”ל שותף בארגון אג’יק – מכון הנגב: “אנו מודים לג’וינט ולמשפחת זוסמן על הבחירה בפרויקט המטפל בצעירים חסרי מעש בחברה הערבית. תוכנית זו חשובה ביותר לא רק לחברה הערבית אלא לכלל החברה ולכל המדינה. יותר צעירים המשתלבים בשוק התעסוקה לא רק שיביא לגידול בהכנסות המדינה, כי אם גם יפחית במספר מקרי האלימות והתדרדרות לפשיעה. זוהי משימה לאומית ואנו שמחים על הזכייה.”

איברהם אבו ג’אעפר, מנכ”ל ארגון תמר בירך על ההחלטה ואמר: ” לחוסר מעש בחברה הערבית ישנן השלכות קשות המשפיעות באופן דרמטי על החברה הערבית בישראל ועל המדינה בכלל. המיזם שפיתחנו מספק מענה מקיף הכולל כישורי חיים, מיומנויות תעסוקתיות והכשרה מקצועית וזאת כדי להבטיח שהם יצאו ממעגלי העוני והסיכון ויוכלו להשתלב בתעסוקה איכותית ולנהל חיים נורמטיביים. באופן ישירה וכתוצאה מכך, התכנית שפיתחנו מיטיבה גם עם המשק והכלכלה הישראלית וזאת בזכות צמצום מקרי פשיעה ומעורבות פלילית. אני מודה לקרן זוסמן ולג’וינט על הבחירה בצוות צעירים לתעסוקה, אין ספק שמדובר בתכנית עם תרומה משמעותית לחברה הישראלית.”

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: ששון תירם

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן