מתגייסים לכבות את האש בצפון

קמפיין משותף של התנועה למאבק באנטישמיות ועמותת גלילה לציוד צוותי התגובה הראשונית לשרפות ברמת הגולן ובגליל בציוד כבאות מתקדם יעל ברלב מנכ”לית גלילה: “ישובים בצפון נקלעו למצב בו הצרכים שלהם בלתי נגמרים, תוצאה של שנים של מחסור בתקציבים, חוסר עניין ואי מימוש הבטחות. בימים אלו מתבצעת חלוקה של ציוד לשאר יישובי הגליל, כולל הכפרים הדרוזים במרחב”. סשה רויטמן מנכ”ל התנועה למאבק באנטישמיות: “אלו ימים מיוחדים בהם יש לחברה האזרחית תפקיד מרכזי במציאת דרכים לעזור. עומס המשימות והאתגרים לא מאפשר לרשויות לטפל בכל הצרכים ולכן הסיוע הוא קריטי”.

בצפון הארץ, בגליל ובגולן, התכלו בשרפות שהציתו טילי החיזבאללה נכון לכתיבת שורות אלו כבר קרוב ל-160,000 דונמים!!! של שטחי יישובים: מושבים, ערים וקיבוצים, אזורים מיוערים, שמורות טבע ואדמות חקלאיות. לאור המציאות העגומה בה הצפון הירוק הופך לשחור, וחבל הארץ הפראי שנחשב ל”שוויץ” של ישראל – מכוסה עשן סמיך, פיח, עצים חרוכים ולהבות של אש, יצאו בתנועה למאבק באנטישמיות ובעמותת גלילה ביוזמה משותפת לציוד יישובי הצפון בערכות כבאות מתקדמות. לצורך המהלך, יזמו קמפיין גיוס כספים הרותם גם את יהדות התפוצות למאמץ.

מאז סוף חודש יוני גייס הקמפיין המשותף כבר למעלה מחצי מיליון שקלים (כ-558,000 ₪) שהספיקו על מנת לצייד 14 יישובים בצפון בערכות מתקדמות ללוחמה באש, לסיוע חיוני לכיתות הכוננות המשמשות “מגיבות ראשונות” במאבק בשריפות ההרסניות שהוצתו על ידי מטחי הרקטות והתקפות הכטב”מים והמל”טים של חיזבאללה. מאז קבלת הציוד החדש, צוותי המענה הראשון היישוביות כיבו בהצלחה כבר יותר מ-30 שריפות ברמת הגולן, והשיגו שליטה בלהבות שאיימו על היישובים לפני שהצליחו לגדול לשריפות ענקיות המאבדות שליטה ורסן. מאז גבר והעצים אף יותר סבב המהלומות בין ישראל לחיזבאללה, כיבו בעזרת הציוד שסופק שריפה גדולה שפרצה ביישוב “שעל”.  בשריפות האחרונות, חברי הצוות הגיעו תוך דקות למוקדי השריפה, ולעתים קרובות אף הוציאו הודעות שאין צורך בסיוע נוסף – מכיוון שהמצב כבר בשליטה.

“יוזמה זו, בשיתוף פעולה עם הקהילות המקומיות ובהובלת המועצה האזורית גולן, חיונית לביטחונם המידי והשוטף של כלל התושבים באזורים חשופים אלו”, מסביר סשה רויטמן-דרטווה מנכ”ל התנועה למאבק באנטישמיות, “מאמצי הכיבוי ההרואיים של חברי כיתות הכוננות במרחב מתערערים דרמתית ממחסור במשאבים, וישנם אזורים רבים שנפגעו מדלקות שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להגיע אליהם עם ציוד כיבוי מסורתי. מסיבות אלו, כל יישוב בצפון זקוק לערכה חדשנית בעלות של למעלה מ-40,000 ש”ח כדי להילחם ביעילות בשריפות, כך שבסופו של דבר אנחנו שואפים לגייס באמצעות הקמפיין המשותף- בארץ ובקרב יהדות התפוצות, קרוב למיליון וחצי ש”ח כדי להבטיח שכל קהילה מוכנה להתמודד עם מצבי החירום שעוד נכונו לה בעתיד הנראה לעין- חזיתית ואפקטיבית”, אומר סשה רויטמן דרטווה מנכ”ל התנועה למאבק באנטישמיות, ומוסיף, כי “בימים של התגברות האיומים מצד חיזבאללה על יישובי הצפון, המוכנות הלוגיסטית בעורף הצפוני חיונית מאי פעם. אלו ימים מיוחדים בהם יש לחברה האזרחית תפקיד מרכזי במציאת דרכים לעזור. עומס המשימות והאתגרים לא מאפשר לרשויות לטפל בכל הצרכים ולכן הסיוע הוא קריטי. אף שהתנועה מתמקדת במאבק באנטישמיות העולמית, אנחנו ערים לצו השעה, ומשקיעים מאמצים גם במישור האזרחי, כמו שיקום שכונות שנפגעו במתקפה על אופקים, סיוע לילדים בעלי צרכים מיוחדים בימי הפוגה ועוד”.

יעל ברלב מנכ”לית גלילה:

“כאשת שטח, מתחילת המלחמה אני עסוקה בסיוע ליישובים בצפון שנקלעו למצב בו הצרכים שלהם בלתי נגמרים, תוצאה של שנים של מחסור בתקציבים, חוסר עניין ואי מימוש הבטחות. אזור רמת הגולן, שהוא אזור מועד לפורענות לשריפות גם בשגרה, ספג מטחים רבים של טילים שיצרו מוקדי אש רבים במקביל, עליהם קשה היה לתת מענה בו-זמנית. תודות לקמפיין המשותף עם CAM, מרכז הפיקוד האזורי, המנחה את צוותי הכיבוי, מרכז כעת כ-330 אנשי צוות כיבוי מכל יישובי הרמה, המצוידים בציוד מגן ומציל חיים, כאשר לפני כן הם פעלו אפילו ללא מסכות נגד עשן. רשימת הציוד הנדרש נבנתה על ידי הכב”ט המועצה האזורית של רמת הגולן ובתקן שירותי הכבאות. בימים אלו מתבצעת חלוקה של ציוד לשאר יישובי הגליל, כולל הכפרים הדרוזים במרחב.”

עמותת גלילה Galila הוקמה כבר לפני כעשרים שנה על-ידי קבוצת מתנדבים תושבי הגליל שהאמינו כי שינויים אזוריים צריכים “לבוא מבפנים”. העמותה מובילה ותומכת בפרויקטים שנועדו לשפר את איכות החיים של תושבי הפריפריה הצפונית, ובהם פרויקטים בתחומי החינוך והרווחה, סיוע לאוכלוסיות מיוחדות כמו ניצולי שואה, עידוד יזמות חברתית ופיתוח ההייטק הצפוני ועוד. עם פרוץ אירועי ה”שבת השחורה” והמלחמה שפרצה בעקבותיה גם בגזרה הצפונית, התגייסה “גלילה” לסייע למאמץ המלחמתי במגוון חזיתות הרלוונטיות לתקופה, בין השאר ברכישת ציוד משלים לחיילים, מימון פעילות הפוגה, חבילות מזון ופינוקים, רכישת ציוד ביגוד ועזרה ראשונה לכיתות הכוננות האזרחיות על הגבול הצפוני, וסיוע לעשרות אלפי המפונים מיישובי המרחב.

קישור לקמפיין, אתר CAM וכתובת אתר עמותת גלילה.

 

◼️ לקבוצת כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: CAM

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן