מנהיגות בשגרת חירום: מפגש מנהלי אגפי החינוך בדרום

בצל שגרת המלחמה והאתגרים החינוכיים והמנהיגותיים בתקופה זו, מנהלי אגפי החינוך במחוז דרום קיימו השבוע מפגש בנושא “מנהיגות וחוסן בחירום”, בשיתוף האקדמית חמדת ומרכז מנדל למנהיגות חינוכית בנגב ויצאו ממנו מלאי השראה.

האקדמית חמדת, מכללה לחינוך בשדות נגב, מובילה זאת השנה השנייה פורום אקדמי למנהלי אגפי ומחלקות חינוך במחוז דרום.

מפגשי הפורום, בראשות ראש החוג לחינוך וראש תכנית המצוינות במכללה הד”ר ציפי בבצ’יק, עוסקים בענייני מנהיגות וחינוך. לאחר שבחודש שעבר המפגש הראשון של הפורום נערך בזום בשל המורכבות הטכנית לאור המלחמה, קיימו המנהלים השבוע את המפגש השני במרכז מנדל למנהיגות חינוכית בנגב שבבאר שבע, בשיתוף יחידת הבוגרים במכון מנדל.

המפגש נערך בסימן “במחשבה תחילה: מנהיגות וחוסן בחירום בין המקצועי לאישי” ועסק בעיקר באתגרים החינוכיים והמנהיגותיים הרבים של המנהל בשגרת חרום. מנהלת מרכז מנדל למנהיגות בנגב ד”ר עדי ניר-שגיא פתחה את המפגש והציגה את החזון והמטרות של מנדל כפי שהגה מורטון מנדל והציגה את המודלים של תוכניות הכשרה למנהיגות בנגב, בניהם תוכנית מנהיגות בכירה בנגב ותוכנית מנהיגות אזורית. ניר-שגיא הזמינה את קברניטי החינוך ברשויות המקומיות בדרום לקיים שיתופי פעולה עם המרכז ולהעמיק את יצירת החיבור לטובת טיפוח המנהיגות החינוכית בדרום. נשיא האקדמית חמדת ויו”ר פורום נשיאות ונשיאי המכללות לחינוך הפרופ’ חיים שקד הדגיש בפני המשתתפים כי הלמידה הרציפה במסגרת הפורום הנוכחי מייצרת שגרה מבורכת בעת המלחמה ותורמת להתפתחות המקצועית ולרווחה האישית של המשתתפים.

עיקרו של המפגש היה בשיחה שהעביר ישראל שורק, בוגר מנדל חבר סגל ומנהל תוכניות מנהיגות בנגב, ובה דן יחד עם המשתתפים בתפקידם של מנהיגים בזמני חירום ומלחמה, סביב שאלות כמו האם מנהיגות מחייבת שינוי של המציאות והאם היא משפיעה על המציאות מחוללת מציאות או מגיבה למציאות המשתנה?

בתוך כך הוצגו למנהלים שלושה דגמים של מנהיגות בזמן משבר. הראשון, מנהיגות מונחית תוצאות – דרך מנהיגותית שמגיבה למציאות המשובשת, מקבלת החלטות ללא היסוס וזאת במטרה לייצר ביטחון. הדגם השני עסק במנהיגות מונחית ערכים, שלה יש מחירים שהמנהיג מוכן לשלם במבחן התוצאה, ומנהיגות מונחית אישיות או אופי – מנהיג בעל אופי ייחודי שנכנס ללב ומהווה כתובת מעצימה ואשר בזכותו חשים אחרים שיש על מי לסמוך בפתרון הבעיות.

המנהלים סיפרו כי המפגש שימש עבורם ככלי מעורר מחשבה על מנהיגות בעת הזאת בימים של לחימה, עבורם ועבור מנהלי מוסדות החינוך ברשות. ד”ר ציפי בבצ’יק סיכמה את המפגש: “התקיים שיח משמעותי, עמוק ובגובה העיניים, דבר שכמעט ולא מתאפשר בימים של שגרה בחירום והעניק כלים להמשך”.

◼️ לקבוצת חדשות דימונה, מצפה רמון וים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חינוך ואקדמיה  לחצו כאן

צילום: מרכז מנדל למנהיגות בנגב

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן