הרצאה מקוונת: סל שיקום כמענה למתמודדי טראומה וחרדה

חשוב להכיר את סל השיקום ומה שיש לו להציע, בין השאר מדובר בשירותי דיור, שירותי תעסוקה, השכלה, שירותי חונכות וסמך, שירותי חברה ופנאי , שירותי תמיכה במשפחות  ותיאום טיפול.

סל שיקום הוא המפתח לתחילת תהליך השיקום של אדם שמתמודד עם קושי נפשי ולמשפחה יש מקום משמעותי במסע המשמעותי שהוא “תהליך השיקום”.

הרצאה מקוונת בנושא סל השיקום וכיצד ניתן לסייע למתמודדי טראומה וחרדות, ניצולים ומפונים, להחלים ולהשתלב בחברה, תתקיים בזום ב-30.1 בשעה 17:30. ללא עלות כספית.

סל שיקום, מאז שנוצר כחלק מחוק שיקום נכי נפש בקהילה, הוא כלי אפקטיבי ופרקטי הנשען על גישת ההחלמה. בימים קשים אלה של לחימה, בהם אנשים רבים נוספו למעגל מתמודדי הנפש, נכון יותר מתמיד ללמוד על אפשרויות השיקום וההחלמה, ולהבין שקיימים כלים מתאימים לשיפור היכולות התפקודיות, העלאת הדימוי העצמי ושילוב מחדש בחברה. למשפחה תפקיד חשוב ביותר בתהליך זה.

לדברי החוקרת  פלורה קוך-דוידוביץ, לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2022 עמד מספר מקבלי השירותים במסגרת “סל שיקום” על 35,751 איש. מכלל החישובים עולה כי שיעור המיצוי נע בין 24% – לכל היותר ל-39% אחוז. כיום בעיצומה של המלחמה ולאחר אירועי השביעי באוקטובר מספר מתמודדי הנפש שזכאים לסל שיקום גדול בהרבה. סל שיקום עשוי לסייע להם בתהליך ההחלמה וההשתלבות מחדש בחברה.

החוק לשיקום נכי נפש בקהילה נחקק בשנת 2000 והינו אחד החוקים החברתיים החשובים שנחקקו בארץ ומטרתו לשפר את איכות חייהם, ולסייע בהחלמתם ובהשתלבותם בחברה של אנשים הסובלים מנכות על רקע נפשי.

החוק מאפשר להם עצמאות תפקודית ואיכות חיים, תוך שמירה על כבודם. הזכאות היא לתושב ישראלי מגיל 18 ומעלה המעוניין בשירותי שיקום, אדם שהוכר כבעל נכות רפואית בשל הפרעה נפשית בשיעור של %40 לפחות, שנקבעה לפי סעיפים 33  או 34 על פי אחוזי הנכות של המוסד לביטוח לאומי.

ניתן לפנות לוועדת סל שיקום של משרד הבריאות בעזרת הפנייה מגורם רפואי, רווחה או גורם פרטי. ועדת סל שיקום מתקיימת במחוז בו מתגורר האדם בנוכחות המתמודד. אם האדם אינו מעוניין בהכרה של ביטוח לאומי ניתן לפנות למסלול עוקף ביטוח לאומי: להגיש טופס בקשה למסלול אישי לשיקום וחו”ד פסיכיאטרית עדכנית באתר משרד הבריאות -ואז לקבל הפניה לחו”ד פסיכיאטרית של מומחה מטעם משרד הבריאות  ומשם לוועדת סל שיקום.

חשוב להכיר את סל השיקום ומה שיש לו להציע, בין השאר מדובר  בשירותי דיור, שירותי תעסוקה, השכלה, שירותי חונכות וסמך, שירותי חברה ופנאי , שירותי תמיכה במשפחות  ותיאום טיפול.

חשוב שהתא המשפחתי ייקח חלק פעיל בליווי לוועדות נכות וועדת סל שיקום כדי למצות את האפשרויות, להגיע למפגשים רב מערכתיים במרכזי יה”ל של עמותת איכות בשיקום שמייעצים ומלווים את המשפחות בערים השונות.

ההרצאה הינה ללא עלות, מיועדת למתמודדים ומשפחות. להרשמה לחצו על הקישור.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4  מרכזי  יה”ל לייעוץ למשפחות מתמודדים בראשון לציון, חדרה, כפר סבא ואשדוד. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

ב-30.1  בשעה 17:30 תתקיים הרצאה מקוונת בזום בנושא סל שיקום בהנחיית בר דגן, עו”ס, ואילנה קרן, אמא בעלת ידע מנסיון, שתיהן ממרכז יה”ל כפר סבא.

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: עמותת איכות בשיקום | מרכז יה"ל

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן