המשרד להגנת הסביבה מיישר קו עם העולם

אישור טיוטת התקנות ליישום אמנת מינמטה אשר הציבה כמטרה הגנה על בריאות האדם ועל הסביבה מההשפעות הבריאותיות והסביבתיות המשמעותיות של כספית ותרכובותיה.

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה את טיוטת התקנות ליישום אמנת מינמטה (Minamata) בדבר כספית, אותן קידם המשרד להגנת הסביבה, במטרה להגן על בריאות הציבור והסביבה

 השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: “המשרד להגנת הסביבה ממשיך להטמיע בישראל את המדיניות הסביבתית המתקדמת ביותר למניעת סיכון לבריאות הציבור והסביבה, כך עשינו לאחרונה ברפורמת רישוי סביבתי משולב של התעשייה וכך כעת ביישום אמנת הכספית.”

בתום עבודת מטה מקצועית  של המשרד להגנת הסביבה, אישרה אתמול, יום ג’, 18.6 ועדת הפנים והגנת הסביבה, את תקנות החומרים המסוכנים (יישום אמנת מינמטה בדבר כספית), תשפ”ד-2024. אישור התקנות שהציע המשרד להגנת הסביבה הוא השלב האחרון לקראת אישרור אמנת מינמטה בדבר כספית על ידי מדינת ישראל.

כספית היא מתכת כבדה ורעילה, המצטברת ברקמות בעלי חיים ומסוכנת ביותר לבריאות האדם והסביבה. במטרה, להגן על בריאות הציבור והסביבה, ובסיומה של עבודת מטה מקצועית ויסודית, העבירה השרה להגנת הסביבה את טיוטת התקנות לאישור ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת.

התקנות מיועדות ליישם בחקיקה הישראלית את הוראות אמנת מינמטה בדבר כספית (Minamata Convention on Mercury) משנת 2013, של ארגון האומות המאוחדות, כחלק מהתוכנית הסביבתית של ארגון האומות המאוחדות (United Nations Environment Programme – UNEP).

אמנה זו הציבה כמטרה הגנה על בריאות האדם ועל הסביבה מההשפעות הבריאותיות והסביבתיות המשמעותיות של כספית ותרכובותיה. אמנת מינמטה נכנסה לתוקף ב-16 באוגוסט 2017, ישראל חתומה על האמנה החל משנת 2013, אך טרם אישררה אותה. נכון ליוני 2024 חברות באמנה 148 מדינות.

כעת, עם אישור הוועדה, התקנות ייחתמו על ידי השרה להגנת הסביבה ויפורסמו ברשומות.

כמו כן, כעת לאחר הטמעת הוראות האמנה בדין הפנימי בישראל, בכוונת המשרד לפעול לאישרור האמנה.

בין ההסדרים העיקריים בתקנות החדשות:

הגבלות על יבוא וייצוא של כספית ותרכובות כספית, וקביעת תנאים המבטיחים עמידה בסטנדרטים סביבתיים מתאימים בהתאם להוראות האמנה.

איסור על ייצור, יבוא וייצוא של מוצרים המכילים כספית המפורטים בתקנות, שיש להם חלופות נטולות כספית (כגון סוללות, נורות פלואורסצנט מסוגים שונים, מוצרי קוסמטיקה, חומרי חיטוי והדברה, מכשירי מדידה כגון מדחום, סרטי צילום ונייר צילום).

איסור על שימוש בכספית בתהליכי ייצור.

במסגרת עבודת המיפוי שערך המשרד להגנת הסביבה, נמצא כי הוראות נוספות הקיימות באמנה כבר מיושמות בישראל באמצעות הרגולציה הקיימת– כגון אסדרת פעילות תעשייתית הכוללת ערכים מרביים לפליטה והזרמה, דרישת יישום טכנולוגיה מיטבית זמינה BAT, אחסנה נאותה של רעלים, טיפול נאות בפסולת מסוכנת המכילה כספית, פיקוח ובקרה על פליטות כספית, טיפול בקרקעות מזוהמות בכספית, הכנת מצאי פליטות כספית.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – איכות הסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: freepik

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן