אל על ממשיכה ביישום התוכנית האסטרטגית

הודיעה על חתימה על הצעה עם בואינג לרכישה של שלושה מטוסי דרימליינר 787-9 עם אופציה לשישה מטוסי 787-9 נוספים; כמו כן כעת הודיעה החברה על כוונתה לגייס הון באמצעות הנפקה;

חברת התעופה אל על מדווחת היום על שני מהלכים בעלי משמעות אסטרטגית עבור החברה:

חתימה על הצעה מול בואינג לרכישת שלושה מטוסי 787-9 (דרימליינר) ואופציות לעד שישה מטוסי 787 נוספים וכן הודיעה על כוונתה לצאת לגיוס הון, זאת כחלק מיישום תוכניתה האסטרטגית ארוכת הטווח שהוצגה לציבור ולמשקיעים בשנה שעברה.

ההצעה עליה חתמה החברה עם יצרנית המטוסים בואינג מתייחסת לרכישה של שלושה מטוסי בואינג 787-9 חדשים, אשר יימסרו לחברה במהלך השנים 2029 ו-2030. כמו כן, על פי ההצעה הוענקו לחברה אופציות לרכישה של עד שישה מטוסי 787-9 נוספים. שלושת המטוסים האלה יצטרפו לצי מטוסי 787 של החברה אשר כולל היום 16 מטוסים, ושצפוי להתרחב עד שנת 2026 עם שלושה מטוסי 787 נוספים לגביהם החברה דיווחה בעבר. עם קבלת שלושת המטוסים בעסקה הנוכחית עתיד צי מטוסי 787 של החברה לצמוח ל-22 מטוסים ועד 28 מטוסים במקרה בו תממש החברה את האופציות במלואן. הגדלת הצי תאפשר לחברה להרחיב באופן משמעותי את פעילותה וכן את גמישותה התפעולית והמבצעית.

בהמשך לכך מודיעה החברה על כוונתה לגייס הון באמצעות הנפקה. ההנפקה כפופה להחלטה סופית של דירקטוריון החברה ולקבלת אישור הבורסה לניירות ערך בתל אביב ותתבצע בהתאם לתנאי השוק. תמורת ההנפקה מיועדת למימון פעילותה השוטפת של החברה וכן מימוש התכנית האסטרטגית של החברה, לרבות הצטיידות במטוסים.

דינה בן טל גננסיה, מנכ”לית אל על: ״המלחמה הוכיחה מעל לכל ספק, שכאשר אל על חזקה וחסינה, היא נכס אסטרטגי עבור מדינת ישראל. המהלכים שלנו להרחבת צי המטוסים לצד כוונותינו לגייס הון  מבטאים את הדבקות שלנו במימוש התוכנית האסטרטגית. מאז פרוץ המלחמה נרתמנו באופן משמעותי למאמץ הלאומי ופעלנו במתכונת חירום, תוך שאנו מבטיחים גשר אווירי למדינה וממנה. אנו שבים וקוראים לחברות הזרות לשוב ולפעול בישראל. אין מקום להדרתה של ישראל מקווי האוויר הבינלאומיים על פני תקופה ארוכה וחסרת תקדים בהיסטוריה של המדינה.״

ינקל’ה שחר, סמנכ”ל הכספים באל על: “לאחרונה הצגנו את תוצאותינו הכספיות המשקפות חוסן עסקי בשגרה ובחירום, וכן את התייצבותה של החברה לאחר משבר הקורונה. אנו ממשיכים לפעול להשגת המטרות העסקיות אשר הצבנו בפנינו, ביניהן עיבוי צי המטוסים וחיזוק מבנה ההון, שיאפשרו לנו להרחיב את פעילותינו תוך גמישות תפעולית ומבצעית”.

כלל הנתונים שהוצגו  לאחרונה בדו”חות הכספיים משקפים את חוסנה העסקי של הקבוצה עם התייצבותה לאחר היציאה ממשבר הקורונה, אשר להערכת החברה נובע בין היתר מעליית הביקושים בשוק התעופה העולמי בכלל והישראלי בפרט, שאף מתעצמת נוכח ההיצע המוגבל בענף לאור מחסור בגורמי ייצור משמעותיים כגון מטוסים, אנשי צוות אוויר, זמינות בנתב”ג וכיו”ב; הסכמי העבודה עליהם חתמה אל על אשר בתוקף לשנים הקרובות מקנים לחברה יכולת חיונית להשלמת יעדיה העסקיים; שימורו של מבנה העלויות הרזה והגמיש עם היציאה ממשבר הקורונה; וכן מעבר הדרגתי למכירות בדיגיטל.

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – תחבורה, תיירות ותעופה לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: דוברות אל על [ארכיון]

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן