אלי לנקרי: “מצדיע למורות ולמורים על העבודה שלהם לאורך המלחמה”

הכינוס “חינוך מכיל בעת משבר” ביוזמת קמפוס אילת של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, אגף החינוך בעיריית אילת ומשרד החינוך, התקיים זו השנה הרביעית

הכינוס “חינוך מכיל בעת משבר”, התקיים זו השנה הרביעית, ביוזמת קמפוס אילת של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, אגף החינוך בעיריית אילת ומשרד החינוך.

את הכינוס פתחו ראש העיר אילת, אלי לנקרי, וד”ר יעל קמחי, סגנית נשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, והוא כלל הרצאות של מירי קופיטו, מנהלת אגף החינוך בעיריית אילת, ושל פרופ’ חיים שקד, נשיא המכללה האקדמית לחינוך חמדת ויו”ר פורום נשיאות ונשיאי המכללות לחינוך (רמ”א). כמו כן, נערך פנל של מומחים בנושא חינוך מכיל בעת חירום מנקודות מבט שונות. את הכינוס הנחתה ד”ר דניאלה מנזין, מנהלת קמפוס אילת של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט.

אילת התגייסה מהיום הראשון למלחמה וקלטה בשיאה כ-60 אלף מפונים, מתוכם 15,000 ילדים. כיום שוהים בעיר יותר מ-10,000 מפונים, מרביתם משדרות.

ראש העיר אילת, אלי לנקרי, בירך את המשתתפים ואמר “אני שמח לקיים את הכינוס המסורתי על חינוך מכיל בשעת משבר. העובדה שהכינוס הזה ממשיך להתקיים כמדי שנה מלמד על כך שהחיים ממשיכים, ולנו זה חשוב באופן מיוחד. כל אחת ואחד אשר הגיעו לכאן הם דוגמה ומופת לחינוך מכיל בעת משבר. אני רוצה להעלות על נס גם את שיתוף הפעולה ארוך־השנים בתחום החינוך עם המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, שעם השנים הולך ומתרחב לשביעות רצון העיר”.

לנקרי סיפר כי הוא מקפיד להגיע לחדרי המורים בבתי הספר בעיר בחודשים האחרונים כדי להביע הערכה לצוותי ההוראה ותמיכה בהם “אני דואג להגיע לכל חדר מורים, כדי להביע תודה למורות ולמורים ולהצדיע להם על עבודתם החשובה לאורך חודשי המלחמה. חשוב לי לומר שההתגייסות בזמן משבר זה באילת אינה מובנת מאליה. אילת הוכיחה מפגן אדיר של סולידריות וערבות הדדית, של נתינה ואהבה”.

ד”ר יעל קמחי, סגנית נשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט נשאה דברים בכינוס ואמרה: “השותפות הנפלאה וארוכת־השנים שלנו עם העיר אילת, עם הרשות ועם הפיקוח, רק הולכת ומתעצמת, ובוודאי בעתות משבר, כמו העת הזו. המציאות הקשה מחייבת אותנו להיות ערוכים למתן מענה מקצועי במצבי משבר. החינוך הוא זה שיכול לחולל שינוי, ולתת מענה לצורכי החברה, ולעתיד המדינה. החיבור בין חינוך מכיל לחינוך בעת משבר הוא בחיבור של המובן מאליו – מהות ההוראה, המתמקדת בהתאמה לכלל הלומדים, תוך התייחסות למכלול הצרכים של כל תלמידה ותלמיד. הוראה מעין זו ממקמת את התלמיד במרכז ומותאמת לקצב שלו, לצרכיו, לתהליך התפתחותו, וליכולותיו. חינוך בזמן של משברי קיצון כולל פעילויות למידה פורמליות ובלתי־פורמליות המעצימות את האנשים בתוך הקהילות ואת הקהילות עצמן. היא מעצימה את המיומנויות הדרושות כדי למתן את ההשפעה של המשבר, בדיוק כפי שקרה במהלך החודשים האחרונים כאן באילת. כך, החינוך ממלא תפקיד מכריע בבניית חברה עמידה וחזקה ואני גאה להיות שייכת לקהילה הזאת של אילת”.

ד”ר דניאלה מנזין, מנהלת קמפוס אילת של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, שהנחתה את הכינוס, אמרה במהלכו “בעת הזו, שבה אנו מתמודדים עם משבר קשה ועם מציאות ביטחונית קשה, אנו למדים כי עלינו להיות ערוכים למתן מענה מקצועי במצבי מתח ובמצבים ביטחוניים קשים ופתאומיים. במציאות הנוכחית נדרשה עצירה לאתנחתה לימודית של קהילת החינוך, שאפשרה לחדד את החשיבות של חינוך מכיל בשגרה ועוד יותר בזמן משבר”.

◼️ לקבוצת חדשות אילת והערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חינוך ואקדמיה  לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: יותם דולב

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן