שלומי ניסני: הודעות פישינג ודרכים להימנע מהן

מאמר מקצועי וחשוב של המומחה לדיגיטל וקידום ברשתות החברתיות, שלומי ניסני מחברת BRAND4U

הודעות פישינג הן סוג של הונאה מקוונת שנועדה להונות אנשים ולגרום להם לחשוף מידע אישי, כמו סיסמאות, פרטי כרטיסי אשראי ומידע רגיש נוסף. ההודעות בדרך כלל נראות כאילו הן נשלחו מגורם אמין, כמו בנק, רשת חברתית או חברה מוכרת אחרת. עם העלייה בכמות המידע האישי שמועלה לאינטרנט, חשוב יותר מאי פעם לדעת איך לזהות ולהימנע מהודעות פישינג.

איך מזהים הודעות פישינג?

• כתובת דואר אלקטרוני חשודה: אחד הסימנים הראשונים להודעת פישינג הוא כתובת דואר אלקטרוני שלא תואמת את הכתובת הרגילה של השולח. אם אתה מקבל הודעה מבנק שלך אך הכתובת נראית חשודה או לא מוכרת, יש סיכוי שמדובר בפישינג.

• טעויות כתיב ודקדוק: הודעות פישינג רבות מכילות טעויות כתיב ודקדוק, מה שמעיד על כך שהן לא נכתבו על ידי גורם מקצועי או רשמי.

• לחץ לפעול מיד: הודעות פישינג רבות ינסו לגרום לך לפעול במהירות על ידי יצירת תחושת דחיפות. הם עשויים לטעון שיש בעיה עם החשבון שלך שדורשת פתרון מיידי.

• קישורים חשודים: הודעות פישינג כוללות לעיתים קרובות קישורים שמובילים לאתרים מזויפים שנראים כמו אתרים רשמיים. הקפד לבדוק את הקישורים על ידי מעבר עם העכבר עליהם כדי לראות את כתובת ה-URL האמיתית.

• בקשה למידע אישי: הודעות שמבקשות ממך לספק מידע אישי או סיסמאות הן כמעט תמיד ניסיונות פישינג. גורמים רשמיים לא יבקשו מידע רגיש דרך דואר אלקטרוני.

דרכים להימנע מהודעות פישינג

• הכרת הסימנים: ללמוד להכיר את הסימנים שמאפיינים הודעות פישינג היא הדרך הטובה ביותר להימנע מהן. ככל שתהיה מודע יותר, כך תוכל לזהות הודעות חשודות מהר יותר.

• השתמש באימות דו-שלבי: אימות דו-שלבי (2FA) מוסיף שכבת אבטחה נוספת לחשבונות שלך. גם אם תוקף מצליח להשיג את הסיסמה שלך, הוא עדיין יזדקק לקוד אימות נוסף כדי לגשת לחשבונך.

• הפעלת סינון דואר זבל: רוב ספקי הדואר האלקטרוני כוללים סינון דואר זבל מובנה. ודא שהאפשרות מופעלת כדי לצמצם את הסיכון לקבל הודעות פישינג.

• עדכן את התוכנות שלך: שמירה על מערכת ההפעלה ותוכנות האבטחה שלך מעודכנות היא קריטית להגנה על המידע שלך. עדכונים כוללים לעיתים קרובות תיקונים לפרצות אבטחה.

• אל תשתמש בקישורים מהודעה חשודה: אם אתה מקבל הודעה שנראית חשודה, אל תלחץ על הקישורים שבה. במקום זאת, בקר באתר הרשמי של החברה או הארגון דרך הדפדפן שלך וכנוס שם.

• השתמש בסיסמאות חזקות וייחודיות: שימוש בסיסמאות חזקות וייחודיות לכל חשבון מקשה על התוקפים לפגוע בך. מומלץ להשתמש במנהל סיסמאות לניהול הסיסמאות הרבות.

 

סיכום

• הודעות פישינג הן איום אמיתי ומסוכן, אך עם הידע הנכון והצעדים המתאימים ניתן לצמצם את הסיכון להיפגע מהן. חשוב להיות מודעים לסימנים שמאפיינים הודעות אלו ולנקוט בצעדים הנדרשים כדי להגן על המידע האישי שלך.

• “שלום, זיהינו ניסיון לא מורשה להיכנס לחשבון הפייסבוק שלך. כדי להגן על החשבון שלך, אנו ממליצים לשנות את הסיסמה שלך באופן מיידי. לחץ על הקישור הבא כדי לשנות את הסיסמה: [שנה את הסיסמה שלך עכשיו](http://example-phishing-link.com) בברכה, צוות האבטחה של פייסבוק

כתב: שלומי ניסני – Brand4u.co.il, טלפון 054-2530111

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

◼️לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: שלומי ניני

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן