עוברים לגזי קירור ירוקים: מסייעים לעסקים ומפעלים להיערך לקראת המעבר לשימוש בגזי קירור 

המשרד להגנת הסביבה ימשיך לסייע לעסקים, מפעלים ורשויות בהיערכות להפחתת השימוש והתלות בגזי הקירור המזהמים, במטרה לצמצם את הפגיעה באקלים ולעמוד בהתחייבויות הבין-לאומיות במאבק במשבר האקלים.

עוברים לגזי קירור ירוקים: המשרד להגנת הסביבה מסייע לעסקים ומפעלים להיערך למעבר של ישראל לגזי קירור ירוקים באמצעות מדריך חדש, המציג חלופות לגזים הפוגעים באקלים במערכות מיזוג וקירור
ד”ר נעמה ולד, מרכזת בכירה – אנרגיה ושינוי אקלים במשרד להגנת הסביבה: “המיזוג והקירור העולמיים עוברים מהפכה. השקעה היום במערכות המבוססות על גזי HFC היא השקעה אבודה, המקבעת את התלות בקררים התורמים למשבר האקלים ומהווה נטל כלכלי הולך וגדל על העסקים המשתמשים בהם. מסמך החלופות של המשרד להגנת הסביבה יסייע לתכנן השקעות במערכות קירור ומיזוג באופן כלכלי וסביבתי יותר”

המשרד להגנת הסביבה מפרסם מדריך חדש, אשר יסייע לעסקים ומפעלים להיערך למעבר של ישראל לגזי קירור ירוקים אשר יפחיתו את הפגיעה באקלים ובסביבה. זאת, במטרה לצמצם את השימוש ב-HFCs, וכך לעמוד במחויבות הבינלאומית של ישראל מתוקף חברותה בפרוטוקול מונטריאול, ולאשרר את ההתחייבות שנקבעה בתיקון קיגאלי.

רוב מערכות הקירור והמיזוג בישראל עושות שימוש בגזי קירור מסוג HFC לצורך פעולתן. גזים אלו הם גזי חממה עוצמתיים ומזיקים מאוד לאקלים, ולכן החליטו מדינות העולם להפחית בהדרגה את השימוש בגזים אלו.

קצב ההפחתה בשימוש בגזי HFC נקבע ואושר בתיקון קיגאלי לאמנת מונטריאול הבין-לאומית אשר נחתמה על ידי מדינות העולם, ובמסגרתו נדרשות כלל המדינות להפחית את השימוש בגזים אלו עד להגעה ל-15% בלבד מהצריכה הממוצעת בשנים 2011-13.

בשנת 2020 נקבעו בעדכון לתקנות החומרים המסוכנים, מדרגות לצמצום הדרגתי של השימוש ב-HFCs, ובאוקטובר 2023 עודכנו מדרגות ההפחתה כדי לאפשר זמן מוגבל נוסף להיערכות המשק להפחתת השימוש בגזי ה-HFC.

כיום, יש חלופות טכנולוגיות זמינות המבוססות על גזים ירוקים מהדור החדש לרוב המכריע של האפליקציות והשימושים הקיימים בשוק הגלובלי והישראלי. המדריך שמפרסם המשרד להגנת הסביבה יסייע לשוק להבין מהן החלופות הטכנולוגיות השונות לפי שימושים וסקטורים.

המדריך נשען על מידע ופרסומים בין-לאומיים ועל הניסיון המעשי שהצטבר בארץ ובחו”ל ובהתאם מציע פתרונות ספציפיים עבור שימושים שונים בתחומי הקירור והאקלום, תוך חלוקה לפתרונות קבע, לפתרונות ביניים ולפתרונות משלימים שאינם דורשים שינויים בציוד קירור או מיזוג. עבור כל חלופה מוצג מידע חשוב כמו זמינות מסחרית ועלות, אופן המעבר (הסבת מערכת לקרר חדש או החלפת מערכת מלאה) וסוגיות בטיחות.

במהלך מפגשים רבים שערכו גורמי המקצוע במשרד עם מומחים ונציגים מהתעשייה והמסחר, עלה כי חסם מרכזי להשקעה בחלופות הטכנולוגיות השונות הוא חוסר המודעות להשלכות ההולכות וגוברות של תיקון קיגאלי על העלות והיכולת לרכוש את גזי הקירור המזהמים מסוג HFC. חסם משמעותי נוסף הוא היעדר מידע זמין ונגיש על החלופות הזמינות, השיקולים לבחירתן, והתאמתן לארגונים.

המדריך של המשרד מסייע לתת מענה לחסמים אלו באמצעות הגברת המודעות במשק והנגשת המידע הטכני הרלוונטי לחלופות הקיימות, תוך מתן כלים ליישומן בדגש על המגזרים המסחרי והתעשייתי כצרכנים עיקריים של גזי הקירור.

המשרד להגנת הסביבה ימשיך לסייע לעסקים, מפעלים ורשויות בהיערכות להפחתת השימוש והתלות בגזי הקירור המזהמים, במטרה לצמצם את הפגיעה באקלים ולעמוד בהתחייבויות הבין-לאומיות במאבק במשבר האקלים.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה ועסקים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: pixabay

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן